Agromedia

Ce să pui la rădăcina pomilor fructiferi, ca să facă zeci de kilograme de fructe? Secretul la care apelează doar grădinarii de top

5 idei elegante de utilizare a spalierelor în grădină
5 idei elegante de utilizare a spalierelor în grădină

Pe măsură ce zilele se lungesc și temperatura solului crește, primăvara aduce oportunitatea perfectă pentru a te ocupa de pomi fructiferi, pregătind terenul pentru o recoltă abundentă în sezonul cald. Tăierea, fertilizarea și protecția împotriva dăunătorilor sunt doar câteva dintre metodele esențiale pe care grădinarii de top le folosesc pentru a asigura o producție generoasă de fructe gustoase.

Tăierea pomilor fructiferi nu este doar un simplu act de îndepărtare a ramurilor, ci o artă care necesită cunoștințe și pricepere. Este esențial să tăiem pomii în momentul potrivit, evitând expunerea lor la riscul de boli și asigurându-le sănătatea pe termen lung. Specialiștii recomandă efectuarea tăierilor necesare începând cu mijlocul lunii aprilie, când riscul de înghețuri tardive este mai mic, iar pomii au intrat într-o fază de creștere activă.

Fertilizarea este un alt aspect crucial în îngrijirea pomilor fructiferi. Aplicarea de îngrășăminte organice în mod regulat, de două ori pe an, în primăvară și toamnă, este recomandată pentru a asigura o aprovizionare adecvată cu substanțe nutritive esențiale. De asemenea, adăugarea unui strat de compost în jurul bazelor pomilor contribuie la menținerea fertilității solului și la sănătatea rădăcinilor.

Pomii fructiferi sunt susceptibili la atacurile dăunătorilor și la impactul negativ al condițiilor meteorologice extreme. Pentru a preveni infestarea cu dăunători precum mustele, furnicile și paduchii de frunze, grădinarii experimentați utilizează benzi lipicioase speciale, care prind și elimină eficient aceste organisme nedorite.

În plus, protejarea pomilor de vânturile puternice și de înghețurile tardive este esențială pentru menținerea sănătății și fructificarea corespunzătoare. Instalarea țărușilor pentru susținerea pomilor și utilizarea materialelor de protecție împotriva frigului sunt măsuri preventive esențiale în acest sens. Pentru grădinarii de top, secretul obținerii unei recolte bogate de fructe începe de la rădăcină. Prin aplicarea metodelor corecte de tăiere, fertilizare și protecție împotriva dăunătorilor și a condițiilor meteorologice adverse, aceștia reușesc să obțină zeci de kilograme de fructe gustoase în fiecare sezon. Investiția în îngrijirea adecvată a pomilor fructiferi în preajma primăverii poate asigura o recompensă delicioasă și sănătoasă în timpul verii.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia