Știri Agricole

Ce s-a întâmplat cu ursul care a atacat o tânără de 19 ani pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi

Întâlnire de groază pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi. Un bărbat a sunat marți, 9 iulie, la 112, anunţând că o tânără împreună cu care se afla pe traseul respectiv a fost atacată de un urs.

O adolescentă de 19 ani din Iași a murit marți, 9 iulie, după ce a fost atacată de un urs când se afla pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi, apoi a fost târâtă de animal și a căzut în prăpastie. Decesul a fost confirmat de salvamontiști, după ce au reușit să ajungă la victimă.

UPDATE ora 21.25: Trupul tinerei a fost recuperat de salvatori și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, a transmis Poliția Prahova. Fata ucisă de urs avea 19 ani şi era din Iaşi, dar avea viză de flotant pentru Bucureşti. De asemenea, ursul, care era extrem de agresiv, a fost împuşcat. „Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenți la fața locului, întrucât a încercat în repetat rânduri să îi atace, echipa de intervenție constituită conform OUG 81/2021, a hotărât împușcarea acestuia, lucru care s-a și realizat”, a transmis IPJ Prahova.

UPDATE 19.45 Salvatorii au încercat recuperarea cadavrului tinerei cu ajutorul unui elicopter, pentru a nu îi expune unor noi atacuri ale animalului pe salvamontiştii care intervin, dar după o cercetare a zonei s-a renunțat la intervenția aeriană. „După efectuarea cercetării aeriene a zonei, s-a luat decizia anulării misiunii de extracţie aero. Se va continua coborârea terestră a persoanei decedate”, a transmis Salvamont. Trupul tinerei se află într-o zonă împădurită, într-o vale îngustă.

Salvamont Prahova anunţă că tânăra de 19 ani atacată de urs a fost găsită moartă.

„Am fost anunţaţi că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenţie a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă şi, în urmă cu puţin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operaţiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a prezenţei în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 metri de salvatorii montani”, anunţă Salvamont Prahova.

Turistul care a văzut întregul eveniment şi a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani şi coborât în staţiunea Buşteni.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.