Agromedia

Ce are în compoziția sa, în realitate, brânza de oaie de la producătorii din Sibiu. Studiile de laborator sunt surprinzătoare

Ce are în compoziția sa, în realitate, brânza de oaie de la producătorii din Sibiu. Studiile de laborator sunt surprinzătoare.

Un specialist în calitate şi prelucrare lactate susține că în prezent există un marketing înșelător. Mulți au rămas uimiți când au aflat ce conține, de fapt, brânza de oaie din Sibiu. Rezultatele de laborator sunt șocante și te vor face să nu mai cumperi de la tarabă.

Brânza de oaie din Sibiu este la mare căutare în rândul cumpărătorilor români. Clienții adoră gustul produsului, însă puțini știu care este compoziția pe care o are. În realitate, unele alimente nici nu au lapte de oaie.

Alexandru Cîrîc, director general al ICA a analizat mai multe sortimente ce au fost cumpărate din piață. Din păcate, unii dintre vânzători reușesc să îi păcălească pe oameni și de multe ori le vând produse neconforme.

Rezultatele de laborator au fost de-a dreptul șocante. În București se vând alimente care au peste 2.300 de enterobacterii per gram. De asemenea, la punctele de vânzare oamenii dau frecvent peste mizerie foarte mare.

Mai mult decât atât, brânza de oaie din Sibiu, care se vinde în piețele din țara noastră, este făcută adesea din ”prafuri”. Totodată, unele sortimente sunt realizate din lapte adus din Ungaria. Mulți producători fac preparate din lapte cu ingrediente false.

„Este o contaminare cu lapte de vacă. Nu este produs în regim tradiţional, artizanal. Atunci când vorbim despre cioban, de producţie tradiţională, numai din lapte de oaie la producătorul, la deţinătorul de oi din Sibiu, nu prea are de unde să se contamineze cu lapte de vacă. Cel mai grav a fost faptul că am determinat 2.300 de enterobacterii pe gramul de telemea. Asta înseamnă că fie e mizerie foarte mare la vânzare, fie că este mizerie pe întreg lanţul de producţie şi vânzare a acestui produs”, a declarat Alexandru Cîrîc, director general al ICA, notează observatornews.ro.

Pe de altă parte, nutriționistul Anca Hâncu avertizează asupra faptului că oamenii riscă să se infecteze cu E-coli. Virusul poate evolua foarte turbulent și foarte grav ducând la apariția multor simptome. Printre acestea se numără febră, diaree, crampe și dureri abdominale.

Copiii poate ajunge la deshidratare foarte ușor. Comercianții care nu manevrează corespunzător brânza de oaie din Sibiu și au mâinile nespălate pot transmite cumpărătorilor și alte bacterii, cum ar fi Listeria sau Salmonella.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia