Știri Agricole

Ce a surprins o cameră video în Parcul Național Defileul Jiului

Ce a surprins o cameră video în Parcul Național Defileul Jiului
Ce a surprins o cameră video în Parcul Național Defileul Jiului

Imagini spectaculoase au fost surprinse în Parcul Naţional Defileul Jiului, unde a fost instalată o cameră de supraveghere preţ de câteva săptămâni.

De la cerbi şi porci mistreţi, până la căprioare sau pisici sălbatice, toate au trecut prin faţa obiectivului, fără să ştie că sunt înregistrate.

Interesant că în imagini apar de mai multe ori inclusiv urșii, care în această perioadă ar fi trebuit să hiberneze.

Biologii parcului național spun că imaginile arată diversitatea faunei din zonă, iar înregistrările video i-au ajutat să monitorizeze mai bine vietățile care trăiesc aici.

Vidra este un mamifer semiacvatic cu habitatul în jurul apelor curgătoare sau a lacurilor. Are corpul perfect adaptat mediului acvatic, cu picioare scurte, coada lungă și musculoasă folosind-o la înaintat și schimbarea direcției. În general, ating o greutate între cinci și 8 kilograme, lungimea corpului putând ajunge și la un metru.

În timpul activităților zilnice, vidra poate lăsa și alte semne de prezență într-un anumit areal. Primăvara mai ales, vidra obișnuiește sa prădeze siturile de reproducere pentru amfibieni, în perioada când aceștia depun ponta, astfel sunt înșirați pe marginile acestor bălți, zeci de resturi de amfibieni. Pe tot timpul anului pot fi observate, carcase de pești prădați, pe malurile apelor, autoarea acestor semne fiind tot vidra.

O simpatică vidră jucăușă care își face siesta pe malul unui râu din Parcul Național Defileul Jiului a fost surprinsă în imagini de camerele de supraveghere cu senzori.

Pisică sălbatică în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

O privire ”laser” nocturnă a unei pisici sălbatice într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, filmată de camerele de monitorizare instalate de specialiștii Romsilva.

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează mai mult noaptea.

La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme.
Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri.

Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări.
💯

Pădurile Parcului Național Semenic – Cheile Carașului asigură faunei bogate condițiile necesare unui habitat sănătos.

Romsilva – Parcul Național Semenic- Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare.

Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.