Știri Agricole

Cazul celor doi frați din Iași, morți după ce au mâncat struguri.Directorul IML Iași aduce lămuriri: „Nu este ceva de stropit via, cu siguranţă!”

O știre cutremurătoare ține în alertă românii, în ultimele două zile. Doi frați cu vârste 1 an, respectiv 3 ani, au murt, la scurt timp după ce au mâncat strugurii. Copiii erau din Iași și locuiau cu mama lor. Primele rezultate ale necropsiei confirmă bănuiala tuturor: cei mici au murit din cauza unei intoxicații.

Nu o soluție pentru stropit via le-a adus sfârșitul celor doi frați morți în Iași

Medicii legiști au declarat că încă nu se știe cauza morții, ci intoxicația este doar cauza preliminară.

„După ce am găsit în urma necropsiilor, după foile de observaţie, după istoric, este vorba despre o intoxicaţie. Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil să fie o otravă pentru şoareci, rozătoare, avem nişte căi să ne dăm seama, dar încă nu am ajuns acolo, vom căuta în continuare. , garantez pentru asta, substanţele folosite în acest scop au toxicitate foarte slabă, nu pot să dea decât simptomatologie digestivă, nu deces. Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, explică directorul IML Iaşi, dr. Diana Bulgaru-Iliescu .

Specialiștii au mai spus că în stomacul copiiilor a fost găsită o substanță rozalie și nu s-au găsit urme de struguri. Așadar, medicii legiști iau în considerare ca substanța toxică să nu fi ajuns în corpul lor prin ingerare.

„Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a mai spus directorul IML Iaşi, potrivit Ziarul de Iași.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz. Cei doi copii locuiau cu mama, în timp ce tatăl lucra în străinătate. Femeia a anunțat autoritățile abia sâmbătă, deși cei mici aveau simptome încă de vineri.

Și legiștii vor continua cercetările pentru a determina cauza morții și legătura decesului celor doi copii cu strugurii sau pesticidele.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.