Știri Agricole

Cât costă un kilogram de șorici și unul de slănină. Prețul îi va dezamăgi pe mulți români înainte de sărbători

Românii se pregătesc de sărbătorile de iarnă, astfel că au început să facă cumpărături. Prețurile au explodat în această perioadă, astfel că și șoriciul și slănina au ajuns la sume care îi vor dezamăgi pe mulți oameni. Iată cât costă un kilogram din fiecare.

Slănina și șoriciul sunt nelipsite de pe masa de Crăciun a românilor, astfel că pe acest lucru pare că s-au bazat și comercianții, după ce au crescut semnificativ prețurile. Așadar, oamenii care vor să își cumpere șorici și slănină de la comercianți, trebuie să scoată din portofel sume consistente. Alături de alte ingrediente și produse necesare, masa de Crăciun poate să devină o adevărată investiție.

Dacă în trecut, cele două preparate se găseau peste tot, acum nu oricine își permite să își cumpere slănină și șorici. Cu cât cantitatea a devenit tot mai puțină, prețurile au devenit din ce în ce mai mari, iar acum se vând cu prețul unor adevărate delicatese.

Un kilogram de șorici se vinde cu aproximativ 90 de lei. Suma este echivalentul a trei kilograme de cotlet de porc sau de mușchi, cu care poți să gătești mai multe preparate. Însă, comercianții vin cu o explicație clară, din punctul lor de vedere, pentru explozia prețurilor.

”Un porc are 50 de kilograme, o carcasă. Vă dați seama, pe ea vine 1,2 kilograme, maximum 1,5 kilograme de șorici. Noi trebuie să vindem 50 de kilograme de carne ca să obținem atâta șorici. Un kilogram și ceva”, a declarat Ionuț Anghel, proprietarul unei carmangerii, conform Stirile ProTV.

Clienților le convin prețurile

Chiar dacă știm cu toții că inflația a creat situații neplăcute din punct de vedere financiar și oamenii plătesc mai mulți bani pentru orice cumpără de la magazine, românilor care că le convin aceste prețuri și sunt de acord să cumpere.

”Cât am cumpărat? De vreo 70 de lei. Chiar este OK, în comparație cu supermarketurile unde nu e calitate. Dacă n-ar fi pielea, n-ar sta oasele”, a declarat un client mulțumit.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.