Cât costă un kilogram de roșii românești într-o piață din Tulcea

08.08.2021
Cât costă un kilogram de roșii românești într-o piață din Tulcea

Prețul unui kilogram de roșii românești i-a șocat pe locuitorii din Tulcea. În piață, oamenii au fost uluiți de prețul șocant afișat la tarabe.

Cele două variante comercializate, ”inima boului” și ”roșii de la bunica”, costau peste 3,5 euro/kg. Mai exact, un producător local vindea un kilogram de roșii cu prețul de 18 lei.

Vestea a fost împărtășită pe rețelele de socializare, unde oamenii au fost scandalizați de această informație. ”O fi multă muncă, dar nici să vinzi roșii în luna august cu 18 lei/kg”, a scris Viorel pe pagina de Facebook.

„Producătorii agricoli tulceni exagerează cu prețuri de catalog pentru legumele și fructele pe care le comercializează!

– pentru unele primesc subvenții de la stat!
– o fi multă muncă, dar nici să vinzi roșii în luna august cu 18 lei/kg, echivalentul a 3,70 euro!
– protagoniste pe tarabe: roșiile „inima boului” (cred și eu că i se umflă inima celui ce cumpăra așa ceva, de supărare) și roșiile „de la bunica”!
– ce să facă bietul consumator tulcean? Nimic.
Nu mai este ca pe timpul lui „Nea Nicu”. Cu mercurial, cu preţuri impuse… Acum trăim într-o economie de piață, care reglează prețurile în funcție de cerere și ofertă.
– sigur există și o categorie de cumpărători care-și permit așa prețuri. Mă refer la mulți bugetari cu salarii exorbitante și nemuncite. Că așa-i la Stat!”, a scris Viorel Dima, pe Facebook.

Prețul halucinant cu care se vindeau roșiile într-o piață din Tulcea a adus o serie de comentarii pe rețele de socializare

”Mult…dar le scade pretul, deoarece o sa le faca…bulion.Vinde 1,2,kg si ramane cu ele…marfa perisabila”, a scris un internaut.

Din păcate, tot mai des, adevărații agricultori se plâng că nu au o piaţă de desfacere şi că sunt nevoiţi să îşi vândă marfa la un preţ de nimic.

”Ăștia care vând la taraba,majoritatea,nu au văzut sapa in viața lor.Si eu lucrez gradina,dar nu as da atitia bani!”, a replicat pe Facebook o altă persoană.

”Asta-i hoție pe față”, s-a plâns un internaut, la postarea despre roșiile scumpe din piața din Tulcea.

”Producătorii primesc 1, 5 lei si restul este câștigul intermediarilor care nu fac nimic decât sa le transporte… Este bătaie de joc si pentru cel care muncește din greu sa le producă si pentru consumatorul final care este nevoit sa plătească aceste preturi”, a menționat o altă persoană.

Agricultorii sunt nemulțumiți că nu au sprijin de la autorităţi în astfel de probleme. Aceștia dau vina pe intermediari, care, după ce au cumpărat legumele de la ei, le vând la un preţ mult prea mare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *