Agromedia

Cât costă un kilogram de cireșe, în piețele din România, în martie 2024

Chiar dacă numărul românilor care își pot permite luxul de a cumpăra cireșe este extrem de mic, comercianții nu reduc prețurile.

Primele cireșe au apărut pe tarabele din Constanța, de la 13.000 kilometri distanță, iar costul acestora este nici mai mult nici mai puțin de 250 de lei kilogramul, destul de aproape de prețul unui gram de aur.

Clienții sunt șocați de prețurile uriașe: ”Ne mulțumim cu privitul, înghițim în sec și mergem mai departe”, spun oamenii, potrivit replicaonline.ro.

Într-o piaţă din Sibiu au apărut primele cireşe, aduse direct din Spania, încă din luna februarie, iar preţul acestora depășea orice imaginație.

Cu toate că preţul este imens şi nu este pentru toate buzunarele, unii clienţi nu se lipsesc să cumpere măcar câteva grame.

În luna februarie, primele cireşe apărute în piaţa din Sibiu s-au vândut cu 150 de lei kilogramul. Preţul pe kilogram este de cinci ori mai mare decât preţul unui kilogram de carne şi depăşeşte preţul unei perechi de pantofi.

Tot cireșe de import găsesc și locuitorii din București. La începutul lunii martie, un kilogram de cireșe se vindea cu 200 de lei, în Piața Obor din Capitală.

La sfârşitul lunii mai ar urma să apară şi primele cireşe de la noi din ţară. Atunci, prețul acestor fructe ar varia între 15 şi 20 lei/kilogramul.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia