Cât costă un brad de Crăciun în 2023? Prețurile pornesc de la 50 de lei. Tarifele variază în funcție de oraș, brad (dacă este natural sau arfiticial sau dacă este simplu sau gata împodobit).
Cât costă un brad de Crăciun în 2023? Prețurile variază în funcție de locul de unde cumpărați bradul, în funcție de brad (natural sau artificial, simplu sau gata împodobit, mic sau mare), dar și în funcție de perioada în care cumpărați bradul.
Tarifele sunt mai mici la începutul lunii decembrie. Cu cât ne apropiem mai mult de Crăciun, cu atât prețurile cresc.
Vă amintim că un brad artificial costă mai puțin decât un brad natural. În prezent, prețurile brazilor artificiali variază între 50 lei și 300 lei.
La polul opus, tarifele pentru un brad natural variază între 110 lei și 400 lei. Prețurile diferă în funcție de mărimea bradului și de specia sa: brad norvegian, brad argintiu sau brad tradițional.
Când se despodobește bradul de Crăciun?
În mod normal, se împodobește bradul în noaptea din Ajunul Crăciunului, însă fiecare este liber să împodobească bradul de Crăciun când dorește.
Potrivit tradiției populare românești, bradul de Crăciun poate fi păstrat până pe data de 7 ianuarie, ziua în care este cinstit Sfântul Ioan Botezătorul. Se spune că în această zi se încheie sărbătorile de iarnă.
În alte zone ale României, însă, se crede că bradul de Crăciun trebuie despodobit înainte de Bobotează, 6 ianuarie.
Când începe postul Crăciunului?
În acest an, lăsarea secului postului Crăciunului pică pe data de 14 noiembrie, marți. În acea zi, va fi sărbătorit Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei 12 Apostoli. Va fi ultima zi în care oamenii vor putea mânca „dulce”. Postul Crăciunului va începe, propriu zis, pe data de 15 noiembrie. Va dura până pe 24 decembrie, duminică.
Postul Crăciunului durează 40 de zile calendaristice. În această perioadă, creștinii ortodocși NU au voie să consume alcool, tutun, carne, grăsimi animale, ouă, lapte și tot ce este făcut din lapte (cașcaval, unt, brânză, iaurt, smântână etc.) și nici să întrețină relații sexuale. În plus, nu au voie să se comporte urât cu oamenii din jurul lor sau să păcătuiască.
Ar trebui să fie atenți pe legătura lor cu Dumnezeu și să se străduiască să fie mai buni la suflet pe zi ce trece. Să ierte, să își ceară iertare, să nu țină aminte răul pe care alții l-au făcut lor, să îi ajute pe cei din jurul lor și să fie smeriți (modești).
Din totalul de 40 de zile de post, creștinii ortodocși pot mânca pește și alte preparate din carne de pește timp de 17 zile. Fiecare zi cu dezlegare la pește este notată în calendarul ortodox.