Prețuri mici la casele dintr-un sat din România, scoase la vânzare de primărie. 129 de locuințe construite în 2005-2006 vor putea fi achiziționate. Iată care sunt condițiile.

Este vorba despre case din comuna băcăuană Gura Văii, satul Rotunda, destinate celor care vor să locuiască într-o zonă deluroasă, perfectă pentru drumeţii, trasee turistice și off-road.

Prețul caselor este foarte mic, fiind destinat pasionaților de drumeție

„Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să ştie care este procedura pentru a obţine o astfel de casă, ideal ar fi prima dată să mergeţi la Rotunda şi să vă alegeţi casa. Fiecare imobil are un număr – puteţi să vă alegeţi o singură casă sau un duplex. Cea mai ieftină casă este 247 de euro, iar cea mai scumpă 1.250 de euro, în funcţie de gradul de uzură şi deteriorare. Se depune o cerere la primărie”, a declarat Silviu Tinei, primarul din Gura Văii, pentru televiziunea regională Acum TV.

Cei care doresc o casă în Rotunda, vor depune o ofertă de preţ, care trebuie să conţină documentele prevăzute de lege, în plic închis. Prin urmare, dacă există o singură ofertă pentru o casă de 250 de euro, de pildă, aceasta va fi adjudecată la acel preţ. Dacă sunt mai mulţi ofertanţi, se organizează licitaţie, iar cel care oferă cel mai mare preţ este desemnat câştigător.

Ulterior, se vor încheia contracte de vânzare – cumpărare în faţa unui notar public.

„Nu există posibilitatea de licitare online, toate procedurile impun prezenţa fizică sau cu persoana împuternicită prin procură notarială. Vă asigurăm de tot sprijinul instituţiei, în vederea cumpărării unui imobil din locaţia Rotunda”, precizează edilul din Gura Văii.

În aceste imobile, care erau peste 200 la număr inițial, au locuit iniţial familii de romi, însă aceștia le-au evacuat.

O parte din case au fost vândute apoi cu preţuri între 250 şi 1.250 de euro. S-a încercat vânzarea caselor cu preţuri ce porneau de la 5.200 şi ajungeau până la 7.000 de euro, dar fără succes. Primăria a mai încercat și să închirieze imobilele, dar tot nu a fost cerere. Acum se încearcă din nou reluarea procedurii de vânzare. Din cele 200 de case s-au vândut până acum 71, restul de 129 fiind, în continuare, disponibile.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.