Veşti proaste pentru români. Carnea de porc va avea preţuri mult mai mari în următoarea perioadă.

Dacă acum în supermarketurile din ţară, carnea de porc se vinde cu cel puţin 5 lei mai mult comparativ cu anul trecut, în urmatoarea perioadă preţurile vor fi şi mai mari.

Un motiv ar fi producţia din ce în ce mai mică.

De altfel, conform statisticilor, 80% din carnea de porc consumată în România este importată.

Mulți oameni se interesează încă de acum care este prețul pe care trebuie să îl plătească pentru carnea de porc. La momentul acesta, prețul unui kilogram de porc la viu este undeva la 9,20 lei, 9,50 lei kilogramul. Cu atâta pleacă de la poarta fermei. În drumul până la consumatori, preţul creşte însă de câteva ori.

Cea mai scumpă carne de porc în viu, dar și carcasă, este cea din rasa Mangalița, între 30 și 35 lei pe kilogram. La polul opus, sunt porcii din rase comune, unde crescătorii cer între 15 și 20 lei pe kilogram în viu și 25 lei carcasa.

În cazul porcilor direct sacrificat și tranșați de crescători, prețul unui kilogram depășește 25 lei.

Deocamdată, vânzările, comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut, au scîzut cu 25%.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Agromedia