Știri Agricole

Carnea de miel pentru Paste se scumpeste. Cat va costa un kilogram

Carnea de miel pentru Paste se scumpeste. Cat va costa un kilogram
Carnea de miel pentru Paste se scumpeste. Cat va costa un kilogram

Carnea de miel este aproape nelipsita pe mesele romanilor de Paste. Oamenii vor scoate mai multi bani din portofel, in 2022, pentru masa de Sfintele Sarbatori. Astfel, un kilogram de carne de miel va costa, in viu, 22 lei/kg si 35-40 lei/kg taiat.

Primele luni ale anului 2022 au adus scumpiri in agricultura, in contextul crizei din energie.

Totodata, conflictul din Ucraina risca sa genereze o adevarata criza alimentara, in special pe piata cerealelor.

Preturile la imgrasaminte si carburanti a crescut foarte mult, ceea ce va duce, automat, la cresterea pretului carnii de miel.

Potrivit Antena 3, un cioban din comuna Obarsia de Camp, spune ca au fost inregistrate scumpiri pe banda rulana atat la furaje, cat si la motorina.

Omul spune ca boabele sunt mai scumpe, este seceta si nu au nici unde sa duca oile pe camp si, automat, carnea de miel va fi mai scumpa: kg in viu 22 de lei si taiat: 35-40 lei.

In 2021, kilogramul se vindea cu 15 lei/kg, viu, acum va fi de cel putin 20 lei

In aceste conditii, cei care vor sa aiba pe masa drob si friptura de miel vor fi nevoiti sa ia in calcul si supermarketurile.

Asadar, furajele sunt foarte scumpe, pretul porumbului fiind de 25 de lei.

Pretul unui miel se mai stabileste si in functie de marimea carcasei, dar si daca acesta este achizitionat intreg, o jumatate sau numai un sfert.

Data la care se sarbatoreste Pastele este diferita de la an la an. In 2022, Pastele ortodox cade in ultima saptamana a lui aprilie, in timp ce Pastele catolic se sarbatoreste cu o saptamana mai devreme.

In anul 2022, Pastele ortodox pica pe 24 aprilie, in vreme ce Pastele catolic pica pe 17 aprilie.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.