AgromediaDescoperă

Care este cea mai sănătoasă miere de albine și ce beneficii are

Care este cea mai sănătoasă miere de albine și ce beneficii are
Care este cea mai sănătoasă miere de albine și ce beneficii are

Mierea de albine este un superaliment, folosit de oameni de mii de ani în tratarea multor afecțiuni. Pe lângă gustul delicios, mierea are proprietăți extraordinare, atât curative, cât și de înfrumusețare pentru organismul uman.

Care este cea mai sănătoasă miere

Unul dintre cele mai importante aspecte legate de miere este acela al provenienței ei. Mierea adevărată este sănătoasă, indiferent de plantele din care este obținută.

Cel mai bine este să achiziționăm miere de la apicultori, de la oameni specializați care știu foarte bine zona în care albinele lucrează. Astfel, nu vă confruntați cu un produs contrafăcut, diluat cu alte substanțe chimice în scopul de a fi mai ieftină.

Așadar, mierea adevăarată se va cristaliza în timp, datorită enzimelor speciale care elimină apa din ea. Mierea care rămâne lichidă după mult timp a fost procesată.

Cea mai bună miere ar fi cea polifloră, conținând cele mai multe și mai diverse vitamine.

Sortimente de miere

Mierea polifloră

Obținută de la mai multe specii de flori, această miere conține vitamina B și K, și minerale asemenea fierului și potasiului. Astfel, acest sortiment încurajează funcțiile inimii și ficatului, ameliorând stările de oboseală și crescând pofta de mâncare.

Mierea de salcâm

Mierea de salcâm are un gust delicat și conține multă fructoză, putând fi o excepție în cazul cristalizării. Acest sortiment de miere are afecte antibacteriene, calmând tusea și arsurile gastrice.

Acest tip de miere este un aliat pentru persoanele care suferă de astenii sau depresie, susținând sistemul nervos. De asemenea, nu este alergenă, așa că poate fi consumată și de copii mici și de femei însărcinate.

Miere de tei

Mierea de tei este cunoscută pentru proprietățile sale antisepice, fiind des utilizată în tratarea răcelilor și gripelor. În plus, aceasta ameliorează stările de oboseală și de stres, având un efect pozitiv și asupra afecțiunilor de rinichi.

Miere de floarea-soarelui

Deși mai rară, mierea de floarea-soarelui este singura care conține lecitină, fiind de mare ajutor pentru memorie. În plus, mierea de floarea-soarelui conține mulți nutrienți care susțin organismul atunci când depuneți mult efort, fie fizic sau psihic, fiind un bun supliment alimentar natural.

Miere de rapiță sălbatică

Deși nu are același gust dulce cu care suntem obișnuiți, mierea de rapiță este un bun aliat al sistemului cardiovascular, ajutând la regenerarea elasticității pereților vaselor de sânge. Mai mult, mierea de rapiță are proprietăți antibacteriene și poate ajuta în prevenirea sau tratarea osteoporozei.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia