Descoperă

Câinii albaștri, fotografiați într-un sat. Cum au ajuns așa

Câinii albaștri, fotografiați într-un sat. Cum au ajuns așa
Câinii albaștri, fotografiați într-un sat. Cum au ajuns așa

Mai mulți câini fără stăpân cu blană de un albastru strălucitor a atras atenția internetului.

Fotografiile câinilor care se plimbau prin zăpadă în orașul orașului Dzerzhinsk, la 370 de kilometri est de Moscova, au stârnit reacții diverse pe social media. Unii au comparat câinii cu personaje de desene animate și filme, iar alții și-au exprimat indignarea că sănătatea animalelor fără stăpân ar putea fi în pericol.

Câinii albaștri au fost fotografiați în timp ce se plimbau prin zăpadă în orașul orașului Dzerzhinsk, la 370 de kilometri est de Moscova, relatează The Moscow Times.

Patrupedele s-ar fi murdărit cu vopseaua albastră, pe blană, de la o fabrică abandonată din apropiere, care producea plexiglas și acid cianhidric, arată sursa citată.

Explicația a fost oferită agenția de știri RIA Novosti, care relatează că animalele fără stăpân rătăcesc adesea în apropierea unor fabrici abandonate în căutare de mâncare, și dau acolo de resturi de substanțe periculoase, precum sulfatul de cupru.

Este posibil ca câinii să fi fost expuși substanțelor chimice la o fabrică abandonată din apropiere, care producea plexiglas și acid cianhidric, oferind blănii lor culoarea albastră, au spus jurnaliștii ruși.

Activiștii pentru drepturile animalelor au spus că sănătatea câinilor nu este în pericol, deoarece toți cei șapte dintre ei au fost examinați de veterinari, potrivit RIA Novosti.

Iar întâmplarea a dus și la o veste bună! Doi dintre cei șapte câini au găsit deja noi proprietari, relatează RIA Novosti.

Câini albaștri, găsiți într-un sat
Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    More in Descoperă