AgromediaCasa și Grădină

Bambusul norocos: de unde vine și cum se îngrijește

Bambusul norocos: de unde vine și cum se îngrijește
Bambusul norocos: de unde vine și cum se îngrijește

Bambusul norocos este o plantă despre care se știe că aduce noroc și bogăție într-o casă, sau la locul de muncă. De asemenea, se știe că nu este o plantă greu de întreținut, dar are nevoie de atenție în ceea ce privește câțiva factori de mediu.

De unde vine bambusul norocos

Bambusul norocos poartă denumirea oficială de Dracaena sanderiana și este o plantă tropicală care face parte din familia Asparagaceae, originar din Asia de Sud-Est. Deși poartă această denumire populară, Dracaena sanderiana nu este, de fapt, un bambus, fiind numit așa doar pentru că se aseamănă.

Iată care sunt cei mai importanți factori de mediu:

Amplasarea bambusului este unul dintre cele mai importante aspecte, fiind o plantă des folosită în Feng Shui. Acesta nu trebuie să stea în lumina directă a soarelui, însă are nevoie de un spațiu luminos. Este important să nu fie așezat la geam, nu doar pentru a-l feri de razele directe ale soarelui, ci și pentru a-l feri de curenții de aer.

Bambusul are nevoie, în cazul în care este în ghiveci, de o udare pe săptămână, fără să lăsați apa să stagneze în sol pentru a evita putrezirea rădăcinilor. Planta poate să stea și în apă, cu o condiție foarte importantă: apa trebuie neapărat filtrată, planta fiind sensibilă la săruri sau la chimicale. Apa trebuie schimbată la două săptămâni.

Solul optim este cel bine drenat, cu pH neutru sau ușor acid. Solul trebuie să fie ușor fertilizat.

Bambusul norocos nu necesită foarte multe lucrări de întreținere, fiind nevoie de câteva tăieri ale frunzelor uscate, folosind instrumente de specialitate ascuțite și dezinfectate.

Înmulțirea se poate face prin butași sau prin separarea lăstarilor tineri de plantele mature.

Bambusul norocos în arta Feng Shui

Feng Shui-ul este o parctică chineză specializată în armonizarea mediului înconjurător, iar bambusul este o plantă des folosită în această situație. Motivul este legat de credința că bambusul aduce prosperitate și noroc în mediul în care există.

Conform normelor Feng Shui, bambusul trebuie amplasat în partea de est a casei sau biroului, într-un vas cu apă, deoarece și apa joacă un rol foarte important: simbolizează fluxul de energie pozitivă și bogăția.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia