Descoperă

Avertizare meteo de la ANM | Un nou val de aer polar lovește România. Vin ninsorile

Avertizare meteo de la ANM | Un nou val de aer polar lovește România. Vin ninsorile
Avertizare meteo de la ANM | Un nou val de aer polar lovește România. Vin ninsorile

Meteorologii anunță că un val de aer polar va ajunge în țara noastră, iar maximele nu vor depăși 15 grade Celsius.

”De luni vom avea un nou episod de răcire a vremii, unde așteptăm maxime doar de 10-15 grade și posibil ca în mare parte a săptămânii următoare să fie caracterizată de temperaturi normale sau chiar sub norma pentru partea de est a teritoriului”, a explicat Florinela Georgescu, director în cadrul ANM.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 4 și minus 3 grade Celsius în depresiunile intramontane și 9 grade Celsius pe litoral.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice celei de-a doua decade a lunii noiembrie. În special la începutul zilei și noaptea, va fi nebulozitate joasă și condiții de ceață.

Temperatura maximă va fi cuprinsă între 12 și 14 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 3 și 5 grade Celsius.

Marți, 15 noiembrie, valorile termice, fără variații semnificative față de intervalul precedent în cea mai mare parte a țării, vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe în regiunile vestice și nord-vestice, dar local cu nebulozitate și pe spații mici cu ceață – în prima parte a zilei și noaptea – în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade Celsius.

În Bucureşti, mai ales în prima parte a zilei va fi nebulozitate joasă persistentă, apoi cerul va deveni variabil, dar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 13 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 2 și 4 grade Celsius.

A mai rămas foarte puțin până când iarna își va intra în drepturi, a început numărătoarea inversă pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, așa că tot mai multă lume se întreabă dacă vom avea sau nu zăpadă la sfârșit de an. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au făcut anunțul. Ce temperaturi ne așteaptă începând cu 16 noiembrie.

În următoarea perioadă, temperaturile maxime vor fi la limita înghețului în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și în jur de 5 grade în sud. De asemenea, începând cu data de 17 noiembrie, valorile nocturne vor fi în scădere, media minimelor fiind în jur -5…-4 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei. În zonele joase din Moldova, Transilvania și zonele deluroase din Muntenia sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Așadar, începând cu data de 17 noiembrie, în zonele joase din Moldova, Transilvania și zonele deluroase din Muntenia sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și după 26 noiembrie. De asemenea, ninsorile și viscolul vor predomina în regiunile montane, iar frigul va fi accentuat de rafalele de vânt.

În Banat, după data de 18 noiembrie, media minimelor se va menține la 3…4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 17-21 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie.

în Crișana, media minimelor va fi în scădere și va oscila ușor între 2 și 4 grade, în timp ce, în Transilvania, temperaturile minime vor avea variații în primele zile din interval, de la -1 grad spre 5 grade, dar după data de 17 noiembrie media minimelor va oscila în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și cu tendința de creștere după 25 noiembrie.

În Maramureș, după data de 18 noiembrie, media minimelor se va menține în jurul a 1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată îndeosebi în intervalul 17-22 noiembrie și după data de 25 noiembrie.

Așa cum menționam și anterior, în zonele joase din Moldova, Transilvania și zonele deluroase din Muntenia sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

România, lovită de un val de aer polar
Directorul ANM a făcut anunțul potrivit căruia România va fi lovită de un aer polar. De asemenea, aceasta a menționat și ce temperaturi maxime vor fi înregistrate în această perioadă.

”De luni vom avea un nou episod de răcire a vremii, unde așteptăm maxime doar de 10-15 grade și posibil ca în mare parte a săptămânii următoare să fie caracterizată de temperaturi normale sau chiar sub norma pentru partea de est a teritoriului”, a anunțat Florina Georgescu, director ANM.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Descoperă