Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vreme rea, valabilă până sâmbătă la ora 23:00.

Potrivit ANM, avertizarea intră în vigoare astăzi, la ora 10:00, și rămâne valabilă până la ora 23:00.

Vom avea instabilitate atmosferică în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei.

Codul galben de instabilitate atmosferică, manifestată prin vânt și averse, este valabil în 15 județe din țară.

Potrivit ANM, sunt vizate județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Tulcea și Constanța.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55-65 km/h, izolat vijelii puternice (rafale de peste 70 km/h), averse moderate cantitativ, descărcări electrice și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor fi de 25-35 l/mp și izolat vor depăși 40 l/mp.

Vreme instabilă, cu maxime de 19 grade, sâmbătă, în Capitală
Vremea va fi instabilă, cu posibile averse și intensificări ale vântului, sâmbătă, în Capitală, potrivit prognozei speciale emise de ANM.

Vremea va fi în general instabilă, se arată în prognoza valabilă până sâmbătă la ora 23.00.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse moderate cantitativ (în general de 20-30 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului (rafale în general de 55-60 km/h).

Temperatura maximă va fi de 18-19 grade.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Agromedia