Agromedia

ANM a emis o informare de vreme severă până vineri dimineaţă. Val de ploi și vânt peste vestul, centrul și nordul țării

Informarea meteorologică va intra în vigoare la ora 15.00 şi este valabilă până vineri la ora 10.00. Astfel, potrivit ANM, vor fi precipitații moderate cantitativ în vestul și nord-vestul țării. Va ploua, iar miercuri (17 ianuarie) în nordul Carpaților Orientali și pe crestele Munților Apuseni vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În zona de munte se vor acumula cantități de apă de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile vestice și nord-vestice, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar în zonele montane înalte de 60…80 km/h. Vineri (19 ianuarie), aria precipitațiilor se va extinde, iar acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Vremea se va încălzi la București, de miercuri până vineri, cu temperaturi maxime de până la 10 grade Celsius. Cerul va fi variabil în timpul zilei și mai mult noros noaptea, iar vântul va sufla în general slab. De miercuri, ora 15.00, până joi la ora 8.00, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil în timpul zilei și mai mult noros noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad. Începând de joi dimineață până vineri la ora 10.00, vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua slab, mai ales în prima parte a intervalului.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade Celsius.

Prognoza meteo de weekend. Se anunță ninsori în București. Cum va fi vremea la munte

Începând de vineri după-amiază, ploile se vor transforma în ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar în timpul nopții și în restul țării, precizează ANM, adăugând că „se va depune strat de zăpadă”. Ninsorile vor continua și pe parcursul zilei de sâmbătă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar vor fi, în general, slabe cantitativ. De asemenea, meteorologii anunță intensificări temporare ale vântului în toate regiunile, rafalele urmând să atingă viteze de 40… 50 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută. În același timp, „vremea se va răci semnificativ, vineri (19 ianuarie) în jumătatea de nord a țării, iar sâmbătă (20 ianuarie) și în restul zonelor”, mai transmite ANM.

Vremea în București

În București joi se încălzește simțitor și temperatura urcă până la 11 grade, o valoare de luna martie. Avem o zi mohorâtă, un pic de vânt, poate și câțiva stropi de ploaie.

Vineri se face mai cald și se ating 14 grade. Acum ar trebui să fie cel mult 3 grade în zona Capitalei. Înnorările persistă, vântul va fi activ, iar pe seară o să ploua. În noaptea următoare ploile se transformă în lapoviță și ninsoare.

Sâmbăta se răcește simțitor și vor fi doar 2 grade la orele amiezii. Cerul rămâne acoperit, iar în prima parte a zilei o să ningă.

Duminică norii se risipesc și se anunță o zi frumoasă. Se simte puțin vântul, iar maxima atinge 2 grade. Peste noapte, la periferie se vor înregistra -8 grade.

Vremea la munte

La munte miercuri cresc temperaturile, dar o să plouă destul de mult. În masivele vestice se vor acumula 25 de litri de apă pe metru pătrat. Pe creste sunt condiții de lapoviță și ninsoare, iar vântul suflă cu până la 80 km/h.

Vineri vremea se menține destul de caldă pentru mijlocul lunii Ianuarie. Cerul rămâne acoperit, predomină ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Pe creste vântul viscolește ninsoarea cu rafale de 80 de km/h.

Sâmbătă se răcește și ajungem la normal cu temperaturile. Continuă să ningă, în special în Carpații Meridionali. Vântul mai are unele intensificări la altitudini mari.

Duminică iese soarele și nu prea mai sunt semne de precipitații. Se anunță o zi frumoasă, cu un vânt ceva mai insistent în zona înaltă.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o informare meteorologică de ninsori, valabilă în toată țara.

Informarea meteorologică intră în vigoare astăzi, la ora 10:00 și rămâne valabilă până mâine, la ora 17:00.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar în Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp).

Vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare, din după amiaza zilei de vineri (19 ianuarie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar noaptea, și în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă (20 ianuarie) va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ. Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40…50 km/h, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută.

Vremea se va răci semnificativ, vineri (19 ianuarie) în jumătatea de nord a țării, iar sâmbătă (20 ianuarie) și în restul zonelor.

Temperaturi cu minus în toată țara. Zăpadă de 12 cm în București
Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat în direct la Antena 3 CNN, cum va fi vremea în următoarele zile, în țara noastră și la ce ar trebui să ne așteptăm.

Potrivit acesteia vor fi temperaturi cu minus în toată țara, iar în București stratul de zăpadă va atinge și 12 centimetri.

„După ziua caldă de astăzi cu 15 grade Celsius la această oră la Oravița, Medgidia, Constanța, 9-10 grade Celsius în Capitală, mâine în special în jumătatea de nord a țării vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Vorbim de maxime care nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius, în timp ce în sudul și sud-estul țării vor mai fi posibile valori apropiate de 13, 14 grade, inclusiv o maximă de 13 grade.

Sâmbătă răcirea se va extinde în toată țara, accentuat chiar și în zonele de sud și sud-est pentru că temperaturile la scara întregii țări, de la valori de 2-14 grade Celsius, 15 grade astăzi, vom vorbi de valori în toată țara de -3, -4 grade Celsius la nivelul maximelor și minime foarte coborâte”, a spus directorul ANM.

Duminică dimineață și luni dimineață vor fi -15 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei și până la -2 grade pe litoral.

„Sub aspectul precipitațiilor, de mâine vorbim în special vest, centru, nord și nord-est de precipitații mixte, dar din a doua parte a zilei, acestea se vor transforma predominant în ninsori, iar în zona montană, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, ninsorile vor fi consistente și asociate cu viteze la rafală mai ale pe creste, de peste 70 km/h viscolind ninsoarea”, a precizat Elena Mateescu.

Ne putem aștepta sâmbătă la un strat de zăpadă de 12 centimetri în Capitală.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia