Știri Agricole

Animalul care a invadat un oraş din România. Localnicii, uimiţi de prezenţa lui: „Îl auzim foşnind, iese noaptea”

Imaginile cu animalul care a invadat un oraş industrial din România au devenit virale. Vietăţile simpatice îşi fac apariţia în fiecare noapte, iar numărul lor creşte de la un an la altul, spre uimirea localnicilor.

În anii ’70, Hunedoara se afla în topul oraşelor poluate din România. Zeci de mii de oameni lucrau în combinatul siderurgic, iar coşurile de fum şi furnalele acopereau mai mereu cerul de nori de praf. Ca măsură de diminuare a poluării, autorităţile de atunci au plantat mii de copaci în oraş.

Mai mult, localnicii se îngrijeau mereu de grădinile amenajate în spatele blocurilor. Și râul Cerna era grav afectat de combinat, dar și de uzinele și minele din Teliuc.

“Îi vedem mai mult noaptea, ieșind din ascunzătorile lor, în zonele verzi și chiar pe aleile și așa puțin circulate din vecinătatea lor. Alteori îi auzim foșnind prin tufișuri. De obicei, adulții sunt mai precauți, însă puii de arici nu se sperie de noi”, spune un localnic din Hunedoara, conform celor de la Adevărul.

Dacă în timpul comunismului, oraşul era un adevărat colos industrial, după 1990, lucrurile s-au schimbat radical. Uzinele din Hunedoara s-au închis pe rând, lăsând zeci de mii de oameni fără locuri de muncă. Din cei 100.000 de locuitori, jumătate erau angajaţi ai combinatului siderurgic.

Acesta era unitatea centrală de producţie dintr-o zonă foarte bogată în resurse minerale. În jurul lui existau alte zeci de întreprinderi, începând cu Valea Jiului, până pe Valea Mureşului.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.