Jumătate din țară se află sub Cod Galben de ploi, vijelii și grindină. Meteorologul Alina Șerban anunţă zonele vizate şi prognoza meteo actualizată.

“Ne aflăm sub incidența unui mesaj de atenționare meteorologică de Cod Galben pentru mare parte din Transilvania, mare parte a zonelor montane, local în zona Munteniei și a Moldovei, acolo unde vor fi fenomene de instabilitate atmosferică, adică averse ce vor căpăta și aspect torențial.

În consecință, cantități mai importante de apă peste 20-30l pe metrul pătrat, izolat chiar peste 40-50l pe metrul pătrat, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor avea la rafală și 40-50km/h, dar și căderi de grindină și vijelii în mod cu totul izolat.

Astfel de fenomene, de altfel în desfășurare și la momentul acesta și pe parcursul serii și în noaptea care urmează, iar mâinele vom regăsi în mod deosebit în jumătatea de sud a teritoriului, acolo unde vor mai fi cantități mai importante de apă.

Toate acestea datorate unui front atmosferic care traversează teritoriul țării noastre și determină și o scădere a valorilor termice începută încă de ieri în vestul, nord-vestul țării, continuată astăzi în acele regiuni, dar și în partea de sud și de est, unde maximele nu ating mai mult de 30-32°.

În consecință, temperaturile se vor apropia de un normal al perioadei în zilele următoare, cu maxime de la 22-23° până la cel mult 29-30° cele mai ridicate valori probabil în partea de sud și de vest a teritoriului.

Şi în Capitală o scădere a valorilor termice de la 34-35° la 29-30 astăzi, iar mâine 26-27° cel mult în Capitală, în condițiile în care apar și fenomene de instabilitate atmosferică, averse, descărcări electrice, poate chiar și intensificări de scurtă durată ale vântului”, a spus meteorologul Alina Şerban, la Antena 3 CNN.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *