Este singura afacere de acest fel din țară și este de familie, având o tradiție de aproape 20 de ani. Proprietarii au investit 800.000 de euro într-o fabrică unde este procesată o carne considerată delicatesă și exportată în SUA, Japonia, Coreea de Sud.
Este vorba de firma Patrician Training, prima și singura unitate de producție a moluștelor din România. Ministerul Agriculturii ne-a furnizat informații despre această unică afacere din România: moluste doi_b
„În localitatea 23 August, din județul Constanța, funcționează singura unitate de procesare a moluștelor din țara noastră, în special rapane și scoici din Marea Neagră. Este singura fabrică din domeniu autorizată pentru export în Statele Unite ale Americii și către continentul asiatic, în Coreea de Sud și Japonia.
Familia Constantinescu a reușit să transforme o pasiune de peste trei generații într-o afacere cu tradiție de aproape 20 de ani. Prin acest business, proprietarii și-au propus să susțină pescuitul autohton din Marea Neagră, să crească valoarea adăugată a produselor pescărești și să contribuie la formarea pieței interne pentru consumul de rapană și de alte moluște.
Proprietarii dețin o fabrică care a fost amenajată cu o investiție de 800.000 euro din fonduri proprii, iar pentru dotare au fost accesate fonduri europene în valoare de 300.000 euro.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale unității de procesare este utilizarea sistemului IQF – Congelare rapidă individuală, procedeu ce permite conservarea tuturor proprietăților nutritive, de gust și textură a produselor, fără glazuri sau aditivi alimentari și la standarde ready-to-cook (gata de preparat n.r.).
Carnea de rapană reprezintă o delicatesă pentru străini și până în anul 2019, Patrician Training a activat exclusiv pe piețe externe, țările asiatice fiind consumatoare mari ale cărnii de rapană din Marea Neagră.”
Firma participă la Târgul Pescăresc de Toamnă, organizat în curtea Ministerului Agriculturii în perioada 5-8 noiembrie 2022.