Știri Agricole

Adrian Oros, noi declarații despre investițiile în sectorul agricol: 760 de milioane de euro

Adrian Oros, noi declarații despre investițiile în sectorul agricol: 760 de milioane de euro
Adrian Oros, noi declarații despre investițiile în sectorul agricol: 760 de milioane de euro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a fost invitat pe 13 ianuarie 2021 la Profitul Agricol live, unde a prezentat programul pentru Agricultură pe următorii patru ani, cu accent pe ce au de așteptat fermierii de la MADR anul acesta.

Discuția integrală poate fi urmărită pe Facebook Profitul Agricol Live.

Redăm din declarațiile Ministrului Agriculturii, Adrian Oros, despre investițiile făcute în 2021 pentru sectorul agricol.

”Colegii mei de la directia de zootehniei lucreaza pentru fundamentare – noi vrem sa mergem cu bugetul foarte bine argumentat pentru fiecare nou tip de alocare. Sigur ca, in paralel incercam sa prindem si bani europeni, si avem o situatie legata de ceea ce gandim si vom discuta in urmatoarele zile liderii asociatiilor, pentru programul de tranzitie – aceste masuri de investitiie in exploatatii agricole, unde cifrele pe 2 ani de zile se ridica la 760 de milioane de euro, sigur ca le vom imparti in asa fel incat sa fie impactat si sectorul vegetal si sectorul zootehnic si sectorul de legume- spatii acoperite, aici sa venim ca o stimulare mai corecta a celor care cultiva legume, orce tip de legume in spatii protejate, sa le dam posibilitatea, sa-i cofinanantam – sere si solarii.

Este vorba despre achizitii de utilaje, aceasta masura- 4.1, investitii in exploatatii agricole. Aici vor fi pentru cele 4 categorii vegetal, zootehnic, legume, achizitii utilaje, pe doi ani de zile, aprope 750 de milioane de euro a explicat Adrian Oros, pentru  Profitul Agricol.

Adrian Oros despre bugetul pentru procesare în ferma pentru următorii 2 ani

”Separat, pentru procesare in ferma – noi avem o problema cu integrarea productiei si cu valorificarea productiei primare, pentru procesare in ferma avem 50 de milioane de euro pentru urmatorii doi ani, pentru procesarea legumelor si alte 110 milioane pentu celelalte sectoare. De asemenea, pentru exploatatii pomicole avem 122 de miliaone pentru urmatorii doi ani. De asemenea, vom continua cu masura4.3, privind infrastructura secundara, dar si restul masurilor de agromediu, agricultura ecologica si zone cu constrangeri naturale”, a declarat Adrian Oros, pentru Profitul Agricol.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.