Legumele proaspete pe timpul iernii sunt una dintre cele mai mari dorințe ale gospodinelor, însă acest lucru pare aproape imposibil. Însă, dacă sunt depozitate corect, legumele rezistă pe tot parcursul iernii și vor avea același gust delicios. Iată unde trebuie să păstrezi ceapa și de ce detalii trebuie să ții cont.
Ceapa este una dintre cele mai dificil de găsit legume pe timpul iernii, dacă îți dorești să aibă aceeași aromă puternică. Din acest motiv, oamenii caută modalități prin care să o păstreze pe tot parcurul sezonului rece, astfel încât să nu se strice. Puțini știu, însă, cât de ușor este să o depozitezi în condițiile corespunzătoare.
Majoritatea gospodinelor păstrează ceapa în frigider sau în zone răcoroase, cu speranța că aceasta nu se va strica. Ei bine, acest lucru este suficient. Într-adevăr, este nevoie de temperaturi scăzute pentru a nu se strica, însă există câteva condiții de care trebuie să ții cont atunci când o depozitezi. Cel mai potrivit loc este într-o debara sau într-o pivniță.
Ceapa se depozitează în lădițe încăpătoare și trebuie așezată bucată cu bucată, astfel încât să nu se lipească între ele. În cazul în care nu vor avea spațiu, părțile care se lipesc se vor strica foarte repede.
Din acest motiv trebuie să fie aerisite. Un alt aspect important este să o verifici periodic, astfel încât dacă o bucată spa stricat, să o arunci imediat. Dacă nu vei face acest lucru, toate cepele se vor strica în timp foarte scurt.
Dacă vrei să depozitezi peste iarnă ceapa cultivată de tine, trebuie să o lași la uscat aproximativ o lună. Înainte să o pui în lădițe, este necesar să o cureți de pământ, dar fără să o speli cu apă.
Majoritatea oamenilor cred că frigiderul este cea mai bună soluție pentru a păstra mâncarea, însă este important de știu că nu toate alimentele trebuie depozitate în acest fel.
Pe lista celor interzise în frigider se află roșiile, cartofii, busuiocul sau fructele cu sâmburi. De asemenea, nici castraveții nu trebuie depozitați în frigider.