Știri Agricole

 -47 de grade Celsius în România astăzi. Anunțul ANM

Temperatura resimțită marți dimineața în Munții Călimani era de -47 de grade Celsius, acesta fiind cel mai friguros loc din RomâniaA fost extrem de frig marți dimineață, cu temperaturi care s-au apropiat frecvent de -20, în timp ce temperaturile resimțite au coborât și la valori record de -47 de grade Celsius.

Unde au fost azi -47 de grade

Indicele de răcire (temperatura resimțită – care depinde de temperatura aerului și de viteza vântului) arăta, la ora 10:00, – 47 de grade Celsius în Munții Călimani, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.Ger cumplit a fost și la Vârful Omu, unde temperatura resimțită a fost de -41 de grade Celsius, conform ProTv.

CITEȘTE ȘI: Avertisment ANM: vreme instabilă. Ce se întâmplă cu vremea în următoarea perioadă

Valori extreme au fost înregistrate și în Ceahlău și la Întorsura Buzăului, unde temperatura resimțită a fost de -41 de grade Celsius.Nu este prima dată și nici cea mai mare valoare negativă înregistrată în masivul Ceahlău, în mod tradițional unul dintre cele mai friguroase locuri din România.În februarie 2020, de exemplu, temperatura resimțită în Ceahlău era și de -62 de grade Celsius.

SURSA: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/locul-din-romania-unde-temperatura-resimtita-era-marti-dimineata-de-41-de-grade-celsius.html

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.