Știri Agricole

Protejează-ți animalele de caniculă! Sfaturi esențiale

Canicula nu mai este o surpriză, temperaturile din termometru sunt “normale”’ pentru lunile de vară. Animalele suferă chiar mai mult ca noi în timpul verii, pentru că în majoritatea cazurilor nu sunt corect întreținute.

Apa la discreție, hidratarea esențială

Indifent dacă animalele sunt de companie sau animale din gospodărie, medicii veterinari atrag atenția că apa trebuie să fie prezentă non-stop și schimbată, la cel mult 2 ore în timpul zilei.

Se recomandă ca locul de adăpat al animalelor sa fie la umbră, iar recipientele corect intreținute. Din cauza secreților și a salivei animalelor, apa poate deveni cleioasă, la fel și vasul. Dacă aveți păsări, nu le lăsați colivia direct în razele soarelui.

În timpul verii este recomandat să fie spălate vasele măcar o dată la două zile. Apa trebuie să fie rece, de la fântână sau rețeaua de alimentare.

Adaugați un castron în plus dacă aveți multe animale, pentru a evita lipsa apei. La fel ca și oamenii, animalele se hidratează pentru a “scapa” de căldură.

Cum protejezi animalele de caniculă atunci când le scoți la plimbare

Dacă ieşiţi la plimbare cu câinele sau chiar cu pisica, evitați orele de vârf. Alegeți plimbările de dimineața devreme, înainte de orele 8-9, și pe cele de seară, după ora 20.

Mergeți cu un cățel prin iarbă sau pe pământ, nu îl puneți să calce pe asflatul încins, căci pernuțele sale vor fi afectate. Dacă animăluțul dă semne că este obosit, mergeți acasă. Lasa-ți-l să se odihnească și să își regleze temperatura. Pentru a proteja animalul de caniculă, nu apelați la aer condiționat, ventilator sau mâncare de la frigider. Șocul termic poate fi mortal pentru animăluț. Evitați, pe parcursul plimbării, expunerea directă la soare. Mergeți doar prin zonele umbrite.

Poate părea surprinzător, însă și animalele au nevoie de factor de protecție solară. Folosește crema cu SPF pe nas, burtă și partea inferioară a lăbuțelor, cu grijă că animalul să nu lingă crema.

Dacă respectați aceste sfaturi, puteți fi siguri că animăluțele vor depășit cu bine zilele caniculare din această vară!

Adrian Ioan
Adrian Ioan are o experienta de peste 10 ani in presa online, lucrand in prezent ca editor la publicatia huff.ro. A realizat stiri in regim breaking news, materiale exclusive si interviuri, fiind colaborator Agromedia de la infiintarea proiectului.

You may also like

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *