Pentru mulți români, zilele cu dezlegare la pește în post sunt adevărate momente de sărbătoare. Una dintre cele mai iubite rețete, ușor de făcut, gustoasă și sățioasă, este macroul în marinată de roșii. Aromele se îmbină perfect, iar gustul dulce-acrișor al sosului de roșii transformă acest preparat simplu într-o adevărată delicatesă de post.
Dacă mâine e o astfel de zi în care poți consuma pește, iată o rețetă clasică, adorată de toți cei care apreciază preparatele tradiționale românești.
Ingrediente necesare pentru 4 porții
4 bucăți de macrou (curățat și porționat)
2 cepe mari
3 căței de usturoi
400 ml suc de roșii (sau 1 conservă de roșii pasate)
3 linguri ulei
2 linguri oțet
1 lingură de zahăr
2 frunze de dafin
1 linguriță boabe de piper
sare și piper după gust
opțional: 1 morcov mic ras, pentru dulceață