Laptele brânza, cașcavalul, iaurtul și untul vândute sub marca Pilos în lanțul de magazine Lidl sunt printre produsele cele mai cumpărate de românii care frecventează aceste supermarketuri. Motivul ar fi că sunt accesibile ca preț.

Laptele, brânza, cașcavalul, iaurtul și untul vândute, de asemenea, sub marca Pilos în lanțul de magazine Lidl, sunt produsele cel mai des întâlnite în coșurile românilor care frecventază aceste supermarketuri.

Lidl a fost înființat în Germania în 1930 și este pe piața din România din anul 2021. De atunci a ajuns în topul retalerilor din țara noastră. Are peste 300 de magazine, 5 centre logistice și peste 10.000 de angajați, conform datelor publicate pe pagina proprie de Internet.

În perioada aceasta plină de provocări financiare românii se îndreaptă spre cele mai ieftine produse. Iar cele vândute sub numele Pilos sunt, se pare, printre cele mai accesibile.

Iar asta pentru că multe sunt produse chiar aici, în România. Dar sunt câteva care vin din Ungaria, Polonia sau Cehia.

Laptele Pilos, de exemplu, cu 1,5 % grasime este produs de fabrica de lapte Albalact din județul Alba.

Iaurtul de 150 de grame și 1,5% grăsime este produs de Fabrica de Lapte din Brașov, iar cel cu 3,5% grăsime de o fabrică din Mureș.

Cașcaval afumat cu fum de lemn de fag este produs de Five Continents Group din comuna Răchiți, județul Botoșani.

Smântână de 150 de grame cu un conținut de 20% grăsime, este fabricată în Sole-Mizo din Budapesta, Ungaria.

Iaurt natur de 150 de grame cu 3,5% grăsime este produs de MIRDATOD PROD SRL din Reghin, județul Mureș.

Iaurt Natur de 400 de grame, și 1,5% grăsime, este produs de Friesland Campina România SA Fabrica Târgu Mureș , județul Mureș.

Iaurt greces Pilos de 140 de grame și 10% grăsime este produs de Albalact SA din Alba.

Kefir de 1 litru și 1,5% grăsime este produs de Sredzka Spoldzielnia Mleczarska Jana din Polonia.

Lapte bătut la cutie de 1 litru de 1,5% grăsime este produs de Moravia Lacto din Cehia.

Unt cu 65% grăsime este produs de Lacto Food Arad.

Brânza telemea de vaci Pilos este produsă de Fabrica de lapte Brașov.

Prețurile sunt acceptabile, în comparație cu produse similare.

Cel mai scump produs este untul cu 65% grăsime, 9,99 lei. Apoi, în ordine, Cașcavalul Afumat – 8,99 lei, Telemeaua de vacă – 6,99 lei și Kefirul- 6,49 lei.

Restul produselor sunt sub 5 lei bucata.

”Ne propunem să avem din ce în ce mai multe produse româneşti la raft, iar în acest moment, majoritatea articolelor proaspete, cum sunt lactatele sau carnea, provin majoritar din România“, arăta un mesaj postat pe site-ul Lidl România.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Leave a reply

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    More in Agromedia