AgromediaDescoperă

Cea mai frumoasă stațiune balneară din România. Mii de turiști o preferă de pofida celebrelor Mamaia sau Vama Veche

Ștrandul Băilor Sărate se află la o distanță de nici o oră de Cluj Napoca. Este considerată ca fiind o microstațiune balneară încă din anul 1834. Locul atrage anual mii de turiști din România și străinătate, mai ales datorită proprietăților miraculoase ale nămolului cenușiu de pe fundul apei – care poate ajunge în unele zone până la 80 de centimetri – și al concentrației salină a lacului.

Zeci de turiști din țară, localnici și chiar turiști vin anual la Ștrandul Băilor Sărate din Turda. În jurul acestui lac s-a dezvoltat turismul balneoclimateric. Ștrandul este amenajat pe locul fostului Lac Roman – în anul 1840, doctorul Iosif Hanko fiind cel care a amenajat spațiul. Apa are o adâncime de 7 metri și conținutul ridicat de clorură de sodiu (sare) de 48% din apa lacului, face ca fenomenul de heliotermie să fie foarte intens (păstrarea mai mult timp a căldurii înmagazinate în apa sărată în compoziție cu zonele învecinate). Conținutul ridicat de sare din apă oferă turiștilor un minunat loc de recreere, destindere, dar și terapie pentru afecțiuni ale aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic și afecțiuni ginecologice.

Pentru un plus de confort, reprezentanții au amenajat locuri cu nisip, pontoane din lemn, dușuri și un bar cu terasă. Ștrandul atrage – mai ales în sezonul estival- un număr impresionant de localnici și turiști. În perioada 1952-1953, lacul a fost amenajat și compartimentat în patru zone de adâncime.

Complexul Balnear este funcțional pe toată perioada anului, nu doar în sezonul călduros, iar turiștii se pot caza în hotelul situat chiar în complexul balnear. Totodată, baza de tratament din complex oferă servicii variate pentru afecțiuni ginecologice, reumatismale și respiratorii. Printre serviciile disponibile se numără: gimnastică terapeutică, împachetări cu nămol și parafină și masaje.

Administratorii complexului au anunțat că Ștrandul Băile Sărate și-a deschis porțile în urmă cu o zi, sâmbătă, 14 iunie 2024, oferta fiind una generoasă pentru adulți și copii. Accesul se face pe baza unui bilet – în valoare de 30 de lei, iar după ora 17:00 prețul biletului este de 15 lei. Prețul pentru copii este de 15 lei. Programul de funcționarea este de luni până vineri: 09:00 – 20:00, sâmbătă și duminică – 08:00 – 21:00.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia