Știri Agricole

Ce produse se fac din lavandă. Din flori poți face chiar și mâncare

Ce produse se fac din lavandă. Din flori poți face chiar și mâncare
Ce produse se fac din lavandă. Din flori poți face chiar și mâncare

Lavanda este o plantă foarte iubită în întreaga lume. Atât mirosul, culoarea, dar și proprietățile benefice au dus popularitatea plantei la nivel mondial.

Beneficiile lavandei

Beneficiile terapeutice ale lavandei sunt surprinzătoare, fiind o substanță naturală antiseptică, antibacteriană și anestezică. Uleiurile esențiale ale lavandei conțin aceste beneficii și pot fi folosite în tratarea rănilor și arsurilor superficiale.

În plus, lavanda este foarte folosită în aromaterapie.

Ce produse se pot face din lavandă. Utilizările lavandei

Produse de îngrijire corporală

Numărul produselor de îngrijire corporală cu lavandă este foarte mare, fie datorită multiplelor proprietăți benefice, fie datorită mirosului. Așadar, producătorii au folosit planta pentru a crea uleiuri, creme, loțiuni, unt de corp, dar și pudre, deodoranți sau geluri de duș.

Uleiurile aromaterapeutice de lavandă pot fi un ingredient pentru loțiuni, creme și săpunuri, fiind folosite pentru masaj. Acestea au un termen mare de valabilitate, rezistând până la 9 luni. Cremele din lavandă sunt bogate și hidratante, fiind perfecte pentru tenul uscat sau matur.

Perne

Datorită efectelor de relaxare, fiind des folosită ca tratament împotriva insomniilor, lavada este folosită și în producția pernelor. Lavanda poate fi folosită pentru producerea măștilor de ochi care blochează lumina și a pernelor normale pentru a elibera tensiunea musculară și durerile de cap.

Produse pentru casă

Mirosul specific al lavandei și proprietățile antibacteriene formează un ingredient ideal pentru produsele de casă. Astfel, pe piață, găsim detergenți pentru haine, detergenți pentru mobilă, odorizante pentru cameră sau mașină, toate produse cu ajutorul lavandei.

Produse terapeutice

Proprietățile terapeutice ale lavandei îmbunătățesc produsele folosite în aromaterapie, cum ar fi lumânările, dispensare pentru uleiurile esențiale, bețișoare parfumate sau tămâie. În plus, există și alifii speciale pentru eliberarea tensiunii și a durerii, dar și gel antibacterian pentru a ucide microbii.

Produse pentru animalele de companie

O dezvolatare mai actuală a produselor din lavadă este legată de accesoriile și produsele pentru animalele de companie. Acestea constau în șampoane, perne, odorizante pentru litiere și chiar biscuiți pentru căței.

Produse alimentare

Există multe produse alimentare bazate pe lavandă, sau combinate cu planta uscată. Un produs cunoscut este zahărul cu lavandă, sau combinația dintre lavandă și ierburile de provence sau busuioc.

Gustul lavandei este folosit pentru băuturi răcoritoare, ceaiuri, ciocolată sau cafea, dar și pentru biscuiți, bomboane, ciocolată, gemuri, marmelade sau brânzeturi.

Stefania Zavod Istrate
Cu experienta de peste 3 ani in presa online, Stefania Zavod Istrate a tradus si adaptat materiale din limba engleza si a realizat materiale video. In prezent, lucreaza la propriul proiect pe YouTube, un canal de continut video tip vlog si este redactor pasionat de curiozitati si trucuri pe Agromedia.

    You may also like

    Comments are closed.