Agromedia

Calendar ortodox 5 iulie 2024. Sfântul făcător de minuni. Rugăciune pentru vindecare miraculoasă

În a cincea zi a lunii iulie, Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Atanasie de la Aton, mare vindecător și sfătuitor la vreme de necaz. Rugăciunea către Sfântul Atanasie te scapă de necazuri, te ajută să obţii înţelepciunea necesară luării celor mai bune decizii şi îţi împlineşte dorinţele.

Născut în Trapezunt într-o familie creștină, Sfântul Atanasie a rămas orfan de la o vârstă fragedă, fiind crescut de un ofițer. Joaca lui preferată alături de ceilalți copii era să intre în rolul de egumen. După ce și-a încheiat educația, Atanasie a ales calea monahismului. A ridicat o biserică dedicată Sfintei Fecioare Maria și, în timpul meselor comune cu frații din mănăstire, împărțea hrana sa în așa fel încât să nu mănânce aproape nimic, cu excepția anafurei de după Sfânta Liturghie.

Plin de har dumnezeiesc, Fecioara Maria i s-a arătat în mod miraculos, făcând să izvorască apă dintr-o stâncă și asigurându-l că va fi mereu Stareța Lavrei. Sfântul Atanasie a prevăzut momentul trecerii sale la cele veșnice. Înainte de a inspecta lucrările de extindere a bisericii, și-a îmbrăcat hainele de sărbătoare.

În timp ce se afla pe schelă, cupola bisericii s-a prăbușit, căzând peste el și ceilalți frați muncitori. În mod miraculos, trupul său a rămas însă nevătămat, având doar o rană sângerândă la picior. Acest sânge a fost colectat de frați și folosit pentru vindecări miraculoase, scrie crestinortodox.ro

După trecerea sa la cele veșnice, Sfântul Atanasie s-a arătat de mai multe ori fraților săi, oferindu-le mângâiere, întărire sau dojană, consolidându-și astfel statutul de sfânt venerat și călăuzitor spiritual.

Calendar ortodox 5 iulie 2023. Rugăciunea Sf Atanasie Athonitul pentru vindecare grabnică

De viaţa ta cea în trup s-au minunat cetele îngereşti, cum, cu trupul, la luptele cele nevăzute ai ieşit, pururea mărite şi ai rănit cetele demonice. Pentru care, Sfinte Atanasie, Hristos ţi-a răsplătit cu bogate daruri. Drept aceea, părinte, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să se mântuiască sufletele şi să se împlinească dorinţele noastre.

Având numirea nemuririi, cât ai fost cu viaţă, după ce te-ai mutat de la cele vremelnice, te-ai arătat părtaş nemuririi celei adevărate, Părinte Atanasie. Stând, deci, acum înaintea lui Hristos, adu-ţi aminte de noi cei ce te pomenim pe tine.

Din copilăreasca pruncie făcându-te cinstitor de Dumnezeu, cuvioase, lipsa părinţilor tăi nicidecum nu te-a împiedicat în dobândirea virtuţii, căci toată pofta şi dorirea cu totul ai întors-o către Însuşi Cel Ce te-a zidit.

Făcându-ţi mintea stăpânitoare patimilor şi îndreptându-te cu fapte dumnezeieşti, ai săvârşit călătoria cea bună. Şi prin dreapta credinţă, ai biruit pândirile, viclenirile şi măiestriile demonilor, alegând ca un înţelept partea cea bună.

Din tinereţe părăsind toate cele pieritoare şi veselitoare ale vieţii, cu osârdie ai urmat lui Hristos, Sfinte Atanasie şi ridicând pe umeri Crucea Domnului tău, ţi-ai topit trupul prin înfrânări. Drept aceea, Domnul Cel Preabun te-a şi ales pe tine păstor sufletelor, purtătorule de Dumnezeu fericite. Iar acum, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să dăruiască iertare de păcate celor ce prăznuiesc cu dragoste, sfântă pomenirea ta. Amin!

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia