Agromedia

Avertizare ANM pentru jumătate din țară: Cod galben

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o avertizare meteo de tip Cod galben pentru ploi și furtuni pentru 20 de județe din nordul, centrul, vestul și nord-estul României. Avertizarea este valabilă începând de duminică, ora 14:00, până luni, ora 8:00.Potrivit ANM, zonele afectate includ Banatul, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Maramureș, unde se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică. Fenomenele anticipate includ averse torențiale, intensificări temporare ale vântului cu rafale de 50 – 70 km/h, grindină, descărcări electrice și vijelii pe arii restrânse. Cantitățile de apă vor fi semnificative, variind între 20 – 30 l/mp în intervale scurte de timp și local peste 40 – 50 l/mp.„Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse şi în Crişana, precum şi în vestul Olteniei şi al Maramureşului”, precizează meteorologii, potrivit Agerpres.

Județele vizate de avertizare sunt: Brașov, Covasna, Sibiu, Harghita, Mureș, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani, Suceava, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș, Maramureș, Sălaj, Bihor (parțial), Arad (parțial).

Reamintim că ANM a emis și ieri avertizări meteorologice pentru perioada 22 iunie, ora 15:00, până la 23 iunie, ora 10:00, acoperind o mare parte din România. Asta în timp ce mare parte din țară se află sub avertizare de caniculă.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia