Rețete

Ardei copți rețeta de bază. Cum să cureți mai ușor ardeii după ce i-ai copt

Ardei copți rețeta de bază. Cum să cureți mai ușor ardeii după ce i-ai copt
Ardei copți rețeta de bază. Cum să cureți mai ușor ardeii după ce i-ai copt

Cum se fac ardei copți ca la bunica acasă? Care este rețeta de ardei copți simplă și delicioasă? Există trucuri pentru a curăța mai ușor pielița ardeilor copți? Vom descoperi împreună secretele pentru a coace ardei ușor și pentru a-i pregăti cu cea mai delicioasă marinadă.

Ardeii sunt delicioși și proaspeți, abia culeși din grădinile unor agricultori gospodari. Dar sunt cu atât mai delicioși copți, când prind o ușoară aromă de ars sau chiar de fum, fiind dulci și moi.

Ardei copți rețeta de bază. Cum se coc ardeii pe grătar

Pentru a coace ardeii pe grătar, ai nevoie de un grătar cu jar, evident. Dar poți folosi și o tablă sau plită pusă pe grătar sau pe aragazul din grădina de vară, după caz. Vei căuta ardeii cei mai cărnoși, de toate culorile. Cei roșii și galbeni sunt mai dulcegi, iar cei verzi vor deveni mai amărui prin coacere, însă la fel de gustoși. Ai grijă să alegi ardeii drepți, fără imperfecțiuni, fără găuri sau viermi. Îi veoi spăla bine înainte să îi coci.

După ce faci focul, lași puțin flăcările să se stingă, apoi cât jarul e încă iute, pui ardeii și ai grijă să îi întorci rapid. Nu durează mult până când se coc! Dacă îi faci pe plită sau pe tablă, pune întâi sare mare, apoi pui ardeii. Îi întorci și îi lași să se coacă pe toate părține

 

Cum se coc ardeii pe flacăra de la aragaz sau în cuptor

Este destul de ușor și să faci ardei copți la flacăra de la aragaz. Există însă dezavantajul că se va face multă căldură în casă. Dacă nu ai de ales, însă, folosește această metodă pentru a-ți satisface pofta de ardei copți.

Deschide arzătorul de la aragaz fără a pune și ochiul pe el. Pui ardeiul direct pe flacără și îl lași să se rumenească câteva minute. Întoarce ardeiul de câte ori este nevoie pentru a se coace uniform.

Și la cuptor este simplu de făcut ardei copți, deși nu vor mai prinde chiar acel gust de ars. Vor fi însă delicioși, mai ales dacă ai cuptor cu ventilație, care coace uniform ardeii. Se pornește cuptorul la 190 de grade celsius dacă ai ventilație sau la treapta cea mai mare dacă nu ai. Ardeii se spală și, după preferințe, se pot coace întregi sau se pot tăia și curăța de semințe.

Tava cu ardei se va pune la mijlocul cuptorului. Îi lași cam 20-30 de minute și îi poți întoarce la mijlocul timpului. Verifică-i totuși, din când în când ca să nu se ardă.

Ardeii copți se curăță ușor cu câteva trucuri simple

Indiferent ce metodă alegi pentru a coace ardeii, te ajutăm și să îi cureți foarte ușor.

După ce termini de copt, pune ardeii într-un vas acoperit. Dacă nu ai un capac potrivit, folosește folie de plastic. Lasă-i acoperiți 10-15 minute pentru a permite ca acea coajă coaptă să se curețe cu ușurință. Apoi îi cureți sub jetul de apă destul de ușor.

La fel de bine funcționează și dacă pui ardeii într-o pungă de plastic, sau îi poți ține între șervețele absorbante de hârtie. Tot trucul este să se aburească bine ardeii, astfel încât coaja să se rupă aproape singură.

Rețetă de ardei copți pentru vară și rețetă pentru iarnă

Poți face o salată delicioasă cu ardei copți și marinadă de oțet. După ce ai curățat bine ardeii de coajă, taiei feliuțe. Pregătește marinada din 2-3 linguri de apă (cantitatea este pentru 7 ardei copți), o lingură de ulei și o lingură de oțet. O vei condimenta cu un praf de zahăr, sare și piper după gust. De asemenea, poți aromatiza compoziția cu doi căței de usturoi pisați mărunt. Amesteci toate ingredientele și le pui peste ardeii tăiați. Se pot consuma și pe loc, însă ardeii copți sunt și mai buni dacă stau câteva ore la frigider.

Dacă vrei să pui și castraveți în saramură, află de aici cum se face

Pentru iarnă, vei pune ardeii tot în oțet, folosind o rețetă care îi va ține conservați un an de zile. Pentru fiecare borcan de 800 de ml de ardei copți ai nevoie de 40 ml de oțet, o linguriță de sare, o linguriță de zahăr și o linguriță de ulei. Într-o cratiță se vor pune oțetul cu sarea și zahărul, la fiert, până se atinge punctul de fierbere. Acest lichid se pune peste ardeii copți așezați frumos în borcane. Deasupra fiecărui borcan se pune și o linguriță de ulei. Se pot consuma în câteva zile sau se pot păstra până la un an.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Rețete