Știri Agricole

Animal unic surprins în Braşov, la Bran. Românii nu au mai văzut așa ceva

Jandarmii montani din Braşov au surprins şi făcut publice, duminică, imagini rare cu o căprioară cu blana albă, pe care au întâlnit-o pe un traseu din zona staţiunii Bran. Ei fac apel la populaţie să aibă grijă de mediul înconjurător, pentru a avea parte şi de acum înainte de „astfel de întâlniri remarcabile”, transmite News.ro.

Jandarmii de la Postul Montan Bran-Moieciu au fotografiat, pe traseul din zona Valea Porţii din Bran, un exemplar rar de căprioară albă. Imaginile cu animalul au fost făcute publice de către reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, care au şi un mesaj către populaţie.

„Natura… mereu surprinzătoare și fascinantă Colegii noștri de la Postul Montan Bran-Moieciu, aflați pe traseul din zona Valea Porții din Bran, au avut parte de o întâlnire surprinzătoare cu un exemplar de căprioară albă. Culoarea foarte rar întâlnită a blănii se datorează cel mai probabil albinismului, o tulburare genetică ce se manifestă prin producerea în cantități foarte mici sau deloc a melaninei, pigmentul care colorează pielea, ochii și părul”, este mesajul care însoțește imaginile postate pe Facebook. Jandarmii montani le transmit turiștilor să protejeze natura și mediul înconjurător pentru a se putea bucura de astfel de imagini rare.

„.Acest <> al blănii este datorat albinismului care este o tulburare genetică, caracterizată prin lipsa sau producerea unei cantități foarte mici de melanină, pigmentul responsabil cu colorarea pielii, a ochilor și a părului. Albinismul nu este o boală sau rezultatul vreunei mutaţii genetice, are loc din cauza unei dezordini congenitale hipo-pigmentare, caracterizată de absența parțială sau totală a melaninei, pigmentul natural. Această culoare dezavantajează animalul pentru că iese foarte tare în evidență, în afara sezonului hibernal. În lumea animală, apariția exemplarelor albinoase este de regulă, un indicator al densității ridicate. Aceste tulburări genetice apar în urma fenomenului numit consangvinizare, adică fecundarea exemplarelor înrudite”, explică Romsilva.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.