Agromedia

Secretul longevității ascuns în apele României. Staţiunea balneară care oferă un plus de sănătate şi relaxare

Nicio țară europeană nu egalează România la capitolul diversitatea resurselor balneare. Chiar și așa, avem un număr redus de posibilități de agrement și de wellness. De aceea sunt necesare investiții pentru valorificarea factorilor naturali terapeutici recunoscuți, dar și dezvoltarea unor noi forme de agrement. Astfel de investiții au fost făcute la Băile Felix, care a devenit un bun exemplu de management şi performanță de cinci stele.

„În Băile Felix, oferim un pachet de servicii care combină nevoia cu utilitatea sau cu starea de bine a unui turist. Serviciile noastre pot să vină ca și suport pentru ideea de longevitate, pentru că pe lângă procedurile medicale și calitățile apei termominerale calciu, fosfor, magneziu,este această senzație de bună stare, de stare de bine mai degrabă care cu siguranță că îți de un impuls și îți prelungește și dorința și putința de a trăi mai mult”, spune Răzvan Pîrjol, director general societate de turism.

Deși în opinia populară tratamentul balnear este dedicat persoanelor în vârstă, realitatea este alta. Turismul balnear este încurajat în orice moment al vieții. Este adevărat că poate fi un remediu pentru anumite boli, dar ajută și la prevenție.

„Vedem acest trend occidental de foarte mulți ani, că viața persoanelor de o anumită vârstă fiind mai bună, mai calmă, mai stabilă, influențează și durata. Este normal și ar trebui să ne gândim din timp și când spun din timp nu cred că este o vârstă neapărat anume să ne gândim la noi, la relaxare și la această stare de bine”, a mai spus Răzvan Pîrjol.

Bazele de tratament de la Băile Felix pot fi vizitate de turiști în fiecare sezon

„Există o sezonalitate, bineînțeles. Intuitiv aș fi spus că eu m-aș fi dus la apă termală și termominerală, mai degrabă în perioada rece a anului. Ce-i mai frumos decât să-ți ningă așa deasupra capului și tu să stai la 40 și ceva de grade într-o piscină exterioară, dar sezonul rămâne totuși tributar probabil și legături cu vacanțele copiilor, pentru că avem bineînțeles facilități și acum parcuri și pentru copii. Deci vara rămâne, aș spune, trendul momentan important și cu cele două capete de sezon care sunt consacrate esențial terapiei”, a mai spus Răzvan Pîrjol.

„Felixul a rămas extrem de atractiv pe niște piețe tradiționale germanofone, nordice, Israel, ș.a.m.d. Bineînțeles că tot turismul românesc și din nefericire mondial a fost acest moment de pauză pandemică, ca s-o numesc așa, care cumva a încetinit pe de o parte și a blocat continuitatea. Astăzi revenim încet-încet pe aceste piețe tradiționale și, din fericire, Oradea, fiind un oraș în plină dezvoltare și extrem de activ, dispune de puțină vreme de două zboruri directe cu Varșovia și Londra”, a mai spus Răzvan Pîrjol.

Cristiana Furtuna
Cu o experienta de peste 8 ani in mass-media, Cristiana Astefanoaiei lucreaza in presa online din 2015. Din timpul facultatii a profesat la o televiziune locala din Galati, luand interviuri, realizand stiri si emisiuni, iar la Bucuresti a descoperit redactia online revistateo.ro. Ulterior a fost project manager si redactor pentru mai multe website-uri. Experienta se concretizeaza in materialele Agromedia care aduc informatii utile cititorilor.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Agromedia